Wat kan ik voor jou betekenen

Autisme is voor iedereen anders. Daarom wil ik middels een gesprek van jou horen, of er samen achter komen, waar jij in het dagelijkse leven in vastloopt.

Gesprekken kunnen gaan over:
 ♦ jouw vermoeden van autisme;
 ♦ het leren begrijpen van jouw autisme;
 ♦ waar liggen jouw grenzen tot overprikkeling;
 ♦ communicatie met jouw omgeving;
 ♦ (sociale) verwachtingen vanuit de omgeving.


♦ het leren accepteren van jouw autisme;
♦ op welke gebieden jij vastloopt in de dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld
♦ jouw thuissituatie;
♦ relatie(s); 
♦ werk;
♦ sport en/of andere sociale gezelschappen.

Je helpen ontdekken dat autisme een kracht kan zijn

Praktisch kan het gaan over:                     

♦ het plannen en/of organiseren van zaken;
♦ in jouw thuissituatie;
♦ met betrekking tot jouw werk;
♦ met betrekking tot jouw studie.

♦ hoe om te gaan met prikkels, bijvoorbeeld in sociaal gezelschap.
♦ ondersteuning met betrekking tot (externe) organisaties. 
    

Nader uitgelegd

Op diverse (levens)gebieden kunnen problemen worden ervaren. Mijn werkwijze is om in gesprek te gaan en te horen waar knelpunten zitten. Waar ik goed in ben is een ander een spiegel voor te houden.                                                     

Doordat ik goed kan luisteren en hoor wat wordt gezegd kan ik zaken terugkoppelen waardoor (nieuwe) inzichten kunnen worden verkregen. 

Ondersteuning bied ik onder meer ook door je vaardigheden te leren met betrekking tot je werk of studie en/of in het omgaan met prikkels. Ik kan je ondersteunen in het bewust worden van de manier waarop je prioriteiten stelt en/of overzicht houdt. 

Mijn ervaring is dat wanneer ik kan meekijken in de thuissituatie / gezinsdynamiek, ik nog beter kan aansluiten op de ondersteuningsvraag. Door mee te krijgen wat onderling wordt besproken of juist niet wordt besproken, kan ik informatie naar boven halen waar men zich mogelijk nog niet van bewust is of mogelijk door bepaalde emoties niet onder ogen durft te zien. Bijvoorbeeld door angst voor afwijzing, confrontatie, verdriet etc. Mijn waarnemingen deel ik vervolgens vanuit openheid, vertrouwen en respect.