Speciaalzaak – mijn kracht

Weer in de flow komen

Het was een poos geleden dat ik blogs heb geschreven. Tot de laatste blog zat ik goed in de flow en rammelde ik mijn ideeën zo op papier.

Om de een of andere reden had ik de laatste tijd echter geen ruimte meer om een blog te schrijven. Het idee alleen al kostte mij te veel energie. De momenten dat ik letterlijk even niks hoefde te doen, besteedde ik aan relaxen op de bank.

Schouders er onder en gaan

Totdat ik de workshop van Ann volgde: ‘Asthea, coachen voor ondernemers’. Hierin werd onder meer besproken welke excuses je als ondernemer onbewust gebruikt dat zaken uitgesteld dan wel niet uitgevoerd worden. Het was even een kleine wake up call van: Kirsten, kom op. Schouders er onder en gaan. Daar ligt namelijk mijn kracht: kunnen presteren als ik iets wil bereiken. Dat herken ik ook in veel andere mensen met autisme. Het nemen van verantwoordelijkheid; blijven proberen ook al is de weg vaak hobbelig.

Speciaalzaak

In de workshop werd gezegd: met jouw onderneming heb je een speciaalzaak. Wauw. Dat klonk goed. Maar nog beter was toen ik dacht: ik héb een speciaalzaak. Ik heb autisme: ik begrijp autisme!

Veel mensen met autisme die ondersteuning krijgen van een persoon die geen autisme heeft, voelen zich vaak niet volledig begrepen. Wordt de plank misgeslagen en wordt er gecommuniceerd op een ander niveau. Ik voel me zo bevrijdend als ik mensen met autisme spreek met wie ik kan levelen. Ik heb inmiddels als geen ander door dat autisme bij iedereen anders is en dat ik echt niet altijd álles kan volgen. Maar op de hoofdlijnen en alle zijlijnen die daaraan vastzitten volg ik het verhaal. Ik begrijp het. Ik kan er over meepraten. Ik kan daardoor beter inschatten wáár iemand in vastloopt, wáár het gevoel van worsteling precies zit.

Van een klant ontving ik de mooie feedback:

‘Ik sta er van te kijken hoe goed je de nadruk kunt leggen op wat er allemaal in mijn hoofd omgaat tijdens de gesprekken’.

Mijn kracht

En dat is nu net waar mijn kracht ligt; het raken van de kern.

Veel mensen met autisme die ondersteuning krijgen van een persoon die geen autisme heeft, voelen zich vaak niet volledig begrepen. Wordt de plank misgeslagen en wordt er gecommuniceerd op een ander niveau. Ik voel me zo bevrijdend als ik mensen met autisme spreek met wie ik kan levelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *